Hur bokar och betalar jag? 

Ring eller maila mig, så hittar vi en tid som passar dig. Det brukar vara enklast att nå mig på mailen. Om du vill så inleder vi med ett kortare kostnadsfritt bedömningssamtal på telefon. Du kan också boka via Boka direkt. Du betalar med kort (får en betalningslänk via Zettle) eller med swish, innan eller under besöket. 

Går det att prova på?

Ja det går bra. Du behöver inte bestämma direkt efter första samtalet om du vill påbörja terapi. Du behöver få testa för att veta om just den här kontakten och metoden passar just dig. För framgångsrika resultat är det av vikt både att du tror på metoden, att du känner dig redo för att arbeta med dig själv och att du känner tillit till mig som terapeut. Jag uppmuntrar dig att vara öppen med hur du upplever kontakten och fråga om det du undrar. Det tar olika lång tid för var och en att känna sig trygg och våga öppna sig. Du får ta den tid du behöver. 

Hur kan jag förbereda mig inför första samtalet? 

Du behöver inte förbereda något särskilt, men om du vill kan du skriva ner det du vill prata om och eventuella frågor. Jag rekommenderar att du, både inför första samtalet och i den fortsatta kontakten, tar dig tid så du inte behöver stressa hit. 

Vad händer om jag inte vet vad jag ska prata om?

Det är en vanlig oro, men det brukar ge sig naturligt när du väl sitter i rummet. Du får här ta dig tid att tänka och känna efter och behöver inte ha några färdiga repliker. Det får komma som det kommer. Terapin är ett samarbete mellan dig och mig och jag ställer frågor för att hjälpa dig utforska det inom dig. 

Hur länge pågår kontakten?

Terapin anpassas efter dina individuella behov och önskemål. Vi träffas för det mesta en gång i veckan eller varannan vecka. Kontakten kan pågå under lång eller kort tid. En del kommer efter en tid till en punkt där de vill jobba vidare på egen hand och glesa ut kontakten. Andra önskar fortsatt stöd under ett eller flera års tid. Samtalens fokus kan också skifta till nya områden. Det är alltid du som bestämmer hur länge du vill fortsätta. 

Vad har du för avbokningsregler? 

Avbokning/ombokning behöver göras senast 24 h innan besöket. Senare avbokning debiteras med hela priset. Det går bra att skicka återbud via mail eller sms. Om du får sjukdomssymptom samma dag så kan vi ta samtalet via telefon eller Skype istället. 

Jag är osäker på om jag har råd

Hör av dig så försöker vi att hitta en lösning. Olika möjligheter: 
  • Vi kan kombinera samtal på mottagningen med att du arbetar med en självhjälpsbok inriktad på den problematik du behöver hjälp med. Vi kan då träffas exempelvis en gång i månaden och däremellan ha kortare uppföljningar via mail eller telefon. 
  • Jag kommer under hösten 2022 att ta två utbildningspatienter i den psykoterapeututbildning jag går, och därmed kunna erbjuda psykodynamisk långtidsterapi under två år till rabatterat pris. Vill du veta mer eller anmäla intresse, kontakta mig. 
  • I vissa fall kan arbetsgivare bekosta terapin. 
  • En del har via sitt fackförbund en försäkring som omfattar psykologisk behandling. 
  • Har du friskvårdsbidrag så kan det finnas möjlighet att få använda detta till mental träning, rådgivning vid livsstilsförändring, behandling som är avstressande eller som har inslag av motion (vi kan i sådant fall ha promenadsamtal).